Het sprookje dat Brugge heet

Afgelopen weekend brachten wij door in het prachtige Brugge. Wat een geweldige stad is dit. Het lijkt wel alsof we een weekend lang door een Middeleeuws dorpje liepen. Maar pas op! Ben je (net als ik) verslaafd aan lekker eten en drinken? Dan is het misschien verstandiger om niet naar Brugge te gaan.. Al-les is daar lekker en je vervreet je gegarandeerd.

Brugge

Brugge is een redelijk kleine stad en in 2 a 3 dagen kun je alle hoogtepunten op je gemakje bekijken. Ook niet onbelangrijk, deze hoogtepunten liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Maar vergeet tussendoor vooral niet ook te genieten van een heerlijke Brugse Zot, want ook dat is een hoogtepunt!

Brugse zot

We liepen over de Markt en de Burg en door alle gezellige straatjes daar om heen. Je blijft je ogen uitkijken. De smalle straatjes zijn schattig, de gebouwen zijn prachtig, koetsen met paarden rijden door de stad en overal gebeurt wat.

IMG_1451

We liepen naar het Begijnhof met het Minnewater waar de zwanen rustig rondzwommen, wat mij betreft het meest romantische plekje van Brugge. Vervolgens namen we een kijkje bij Brouwerij de Halve Maan. Dit is overigens ook een leuke plek om wat te eten en drinken. Maar hierover later meer. Beide zijn een absolute aanrader!

IMG_1459

Brouwerij de Halve Maan

Brugge bekijken vanaf het water is ook erg leuk. Wij deden een rondvaart van ruim een half uur en op die manier kwamen we achter een paar leuke feitjes, like! Voor meer bezienswaardigheden en musea kun je een bezoekje nemen aan Explorista.nl. Zij geeft veel leuke tips!

Ben je gek op shoppen? Ook daarvoor ben je in Brugge aan het goede adres. In de mooiste panden zitten de leukste winkels. Vergeet ook niet om langs een van de vele chocoladewinkeltjes te gaan.

We genoten van het heerlijke eten en het weekend vloog voorbij. Maar wat een geweldige stad. Ik ben gek op sprookjes en verliefd op Brugge!

14 gedachtes over “Het sprookje dat Brugge heet

    • Ik vind het zo’n romantisch stadje! Heer-lijk. Misschien moet je maar gewoon een weekendje boeken; 2 dagen heb je genoeg aan 😉 Hihi.

Plaats een reactie