15 reisdilemma’s

Chantal van Reisdoc kwam met een heel leuk idee: reisdilemma’s! Ondertussen hebben al een aantal mensen deze tag ingevuld en Marcella was erg benieuwd naar mijn keuze.

1. Zonvakantie / Wintersport
Oke, het begint easy.. Hoewel ik nog nooit op Wintersport ben geweest, kan ik me niet voorstellen dat het mijn type vakantie zou zijn. Ik snap gewoon niet dat mensen vrijwillig naar de kou en sneeuw gaan. Dat wil uiteraard niet zeggen dat het ook daadwerkelijk niet leuk is, maar ik kies liever voor de zon!

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland
Absoluut een vakantie aan de kust! Ik ben gek op de zee en ik heb altijd het gevoel dat de zee me rustig maakt. Ik ben niet voor niks gek op de Griekse eilanden. Wel moet ik er bij zeggen dat ik het altijd erg leuk vind om het binnenland in te rijden en plekjes op te zoeken waar toeristen niet zo snel komen.

Corfu

Corfu

3. Europees eten / Aziatisch eten
Ik vind Aziatisch eten heerlijk, maar ik kies toch voor Europees eten. Voor mijn gevoel is Europees eten veel gevarieerder en ik moet zeggen dat ik het allemaal heerlijk vind! Spaanse tapas, Italiaanse pizza & pasta, Duitse schnitzels en braadworsten, Nederlandse stamppot, Griekse souvlaki en noem maar om. Jamm!

4. Weg met vriendinnen / weg met partner
Hoewel ik het erg leuk vind om met vriendinnen op vakantie te gaan, ga ik toch liever weg met vriendjelief. Een weekje op vakantie is voor mij echt qualitytime! Daarnaast ben ik bang dat ik ontzettende heimwee krijg als ik (lang) weg ben zonder hem, hihi.

5. Actieve vakantie / luiervakantie
Als ik op vakantie ben, wil ik ook daadwerkelijk wat zien van die plek. Anders kan ik voor mijn gevoel net zo goed thuis blijven en in de tuin of op het zwembad luieren. Ik vind het wel heerlijk om tijdens onze actieve vakantie een (mid)dagje aan het zwembad of strand te liggen om even bij te komen. 😉

6. Azië / Afrika
Ik ben nog op geen van beide continenten geweest, dus eigenlijk heb ik geen idee. Ik weet wel dat Azië mij op de een of andere manier meer trekt dan Afrika.

7. Barcelona / Rome
Beide steden vind ik prachtig en dit is dan ook écht een dilemma. Toch kies ik voor Barcelona. Rome is een zeer interessante stad met een onwijs mooie geschiedenis, maar het sfeertje van Barcelona vind je nergens anders. En toevallig vind ik dat sfeertje helemaal heerlijk!

Barcelona

Barcelona

8. 3 weken kamperen / 1 week luxe hotel
Eigenlijk kan ik hier geen mening over geven. Wij gaan nooit kamperen, maar overnachten ook nooit in een luxe hotel. Maar het lijkt me heerlijk om lekker verwend te worden in een luxe hotel!

9. Citytrip / natuurvakantie
Ik vind het heerlijk om midden in de natuur te zijn, maar ik ben er ook te ongeduldig voor. Ik vind het al snel saai en stil en het is me dan niet spannend genoeg. Laat mij maar een paar dagen ronddwalen in een (grote) stad, heerlijk!

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren
Een wereldreis lijkt me ontzettend gaaf, laat dat duidelijk zijn. Maar ik ken mezelf: ik krijg heimwee als ik (te) lang weg ben. Naar onze hond, naar mijn ouders en mijn vrienden en stiekem zelfs een beetje naar mijn werk. Daarnaast mag je vaker weg als je het in meerdere keren doet, dus kun je vaker genieten!

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien
Oef, hier kan ik geen keuze uit maken hoor! Als ik echt móet kiezen, kies ik voor mijn vrienden. Maar ik zou het ver-schrik-ke-lijk vinden als ik nooit meer mag reizen. Ik word al onrustig als ik twee maanden niks op de planning heb staan!

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig
Voor een weekendje weg (dichtbij) vind ik het geen probleem om met de auto te gaan, maar gaan we echt op vakantie dan wil ik wel graag met het vliegtuig. Ik moet eerlijk bekennen: na 10 minuten in de auto val ik standaard in slaap. Ik vind het saai in de auto en verveel me snel. Vliegen gaat vaak ook een stuk sneller en dan hebben we meer tijd op de plaats van bestemming!

13. Backpacken / cruisen
Beide nog nooit gedaan en ik wil beide nog graag een keer doen. Toch kies ik voor het backpacken. Ik heb het gevoel dat je het na een paar uur wel hebt gezien op zo’n cruiseschip en tsja.. Dan verveel ik me alweer! Laat mij maar lekker backpacken en m’n eigen tempo bepalen.

14. Alles regelen / op de bonnefooi
Ik ben een control freak! Ik hou niet van onzekerheid en wil graag weten waar ik aan toe ben. Een paar dingen mogen spontaan zijn, sterker nog.. Dat moet. Maar als ik niet zou weten waar we naar toe gaan, waar we slapen en hoe lang.. Ik denk dat ik dan helemaal gek zou worden! Daarnaast vind ik de voorpret veel te leuk.. Uitzoeken wat je waar allemaal kunt doen, accommodatie uitzoeken en ga zo maar door.

15. Roadtrip / op één plek blijven
Jup, dit is ook écht een dilemma. Ik blijf denk ik liever op één plek. Ik zou het jammer vinden om bepaalde plekken te moeten missen, omdat we door moeten naar de volgende bestemming. Hebben we alle tijd van de wereld? Dan kies ik liever voor een roadtrip!

Mallorca

Mallorca

Neem je de tag over? Laat het mij weten! Ik ben erg benieuwd naar jouw keuzes!

Advertenties

5 gedachtes over “15 reisdilemma’s

    • Haha, blijft een dilemma he 😉 ? Ik ben er van overtuigd dat kamperen niet bij mij past, dan maar liever een korte vakantie en het naar m’n zin hebben :-)!

  1. Leuk om te lezen! Deze tag heb ik inmiddels ook online staan dus kom gerust een kijkje nemen! Die vraag van nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien… lastig hoor want zonder vrienden wil ik niet maar om altijd thuis te zitten… dat is ook niet mijn ding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s