Een lang weekend Kroatië in foto’s

Afgelopen februari hebben wij ons eerste huis gekocht. In een maand tijd heeft mijn vader hier werkelijk alles aan verbouwd (nieuwe keuken, badkamer, toilet, overal nieuwe vloeren etc. etc.). Hartstikke lief natuurlijk! Maar ik wilde hem hier toch graag voor bedanken. En hoe kun je je vader nou beter bedanken met een vader/dochter-weekend? Ik zocht voor diverse bestemmingen vliegtickets uit en papa zocht uiteindelijk de plaats van bestemming uit: Zadar! En wat hebben we het heerlijk gehad!

 

Het oude centrum van Zadar is erg mooi en heeft veel sfeer. Het blijft een raar idee dat zo’n 20 jaar geleden hier nog oorlogen gevoerd werden.. In principe is Zadar ‘klein genoeg’ voor 1 a 2 dagen, al het moois wat deze stad te bieden hebt kun je dan lekker op je gemakje bekijken. Uiteraard komt er nog een uitgebreid Zadar-artikel :-).

Ook in de omgeving van Zadar is er veel moois, bijvoorbeeld Nationaal Park Krka. Wauw, wat een water! Wij zijn hier vanuit Zadar een hele dag naar toe geweest en ik vond het zo waanzinnig en onbeschrijflijk. Erg gaaf en zeer de moeite waard!

Tijdens ons laatste dagje zijn we vanuit Zadar met de veerboot naar het eiland Ugljan gegaan. Dit duurt zo’n 20 minuten en kost 15 kuna (nog geen € 2,-!) per persoon. Het eiland Ugljan heeft vele dorpjes, maar wij gingen alleen naar Preko. Eigenlijk was hier niks te doen, maar de rust die we daar vonden was heerlijk! Jammer dat ik dat niet wist van te voren, dan zouden we er geen lang weekend maar een korte week van maken en nog 2 dagen blijven in Preko. 😉

Uiteraard komt overal nog een uitgebreid verslag van, maar ik moest even een paar foto’s met jullie delen.

Advertenties

13 gedachtes over “Een lang weekend Kroatië in foto’s

    • Ik was er ook nog nooit eerder geweest, maar wil er graag nog eens naar toe. Het was er prachtig! Meer artikelen over Kroatië komen zeker! 😉

  1. Pingback: Natuurpark Krka in Kroatië | Maud geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s