Het Colosseum in Rome

Ruim 3 jaar geleden ging ik met school naar Rome. Deze indrukwekkende stad heeft een geweldige geschiedenis en dit vind je overal terug. Voor mijn gevoel wil ieder plekje hier haar eigen verhaal vertellen. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Rome vind ik het Colosseum.

Colosseum Rome

Ben je nog nooit in Rome geweest, maar kijk je wel veel films? Grote kans dat je het Colosseum stiekem dan toch al hebt gezien. Diverse films spelen zich namelijk gedeeltelijk af in het Colosseum en ik snap helemaal waarom. Het is er namelijk prachtig!

P1000052

Het Colosseum is een amfitheater en heeft een rijke geschiedenis. Het enorme gebouw is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was destijds het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het Colosseum werd gebouwd voor verschillende gladiatorgevechten en dierengevechten en bood plaats voor maar liefst 50.000 bezoekers! Vandaag de dag is het Colosseum een belangrijk monument.

Wil je het Colosseum bezoeken? Voor € 12,- koop je een kaartje en kun je je hier een hele tijd vermaken. Tip: Ga er ’s morgens vroeg naar toe. Er staan vaak lange rijen en dat is natuurlijk zonde van de tijd! Wanneer je ook het Forum Romanum wilt bezoeken, kun je daar een combiticket kopen. Daarmee kun je ook de lange rij overslaan.

Advertenties

7 gedachtes over “Het Colosseum in Rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s