Throwback Travel: Rome 2012

In de categorie Throwback Thursday maak ik een subcategorie aan, namelijk Throwback Travel! In deze categorie gaat het vooral om nagenieten, want het zullen allemaal tripjes of vakanties van een tijd(je) geleden zijn.

In het laatste jaar van mijn studie Marketing & Communicatie, gingen we met school naar Rome. Maar liefst 5 dagen mochten wij genieten van deze prachtige stad. Het was een behoorlijk druk programma, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik nog niet eens de helft heb gezien. Ik vond Rome geweldig! Waarom? De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis en het lijkt wel alsof ieder plekje hier haar eigen verhaal wil vertellen.

Rome

We hebben zo’n beetje alle toeristische plekjes in deze stad bezocht. Uiteraard bezochten we het Colosseum, het Sintpietersplein, Het Vaticaan, de Trevifontein, de Spaanse trappen, het Forum Romanum en noem het allemaal maar op. Ook bekeken we verschillende kerken en gingen we naar Piazza Navona, het plein met de schildertjes. En vergeet natuurlijk niet het Olifantje van Bernini!

Rome2Naast het drukke programma hadden we gelukkig ook zo af en toe een beetje tijd voor onszelf. We sliepen met 5 meiden op één kamer en hadden met elkaar de grootste lol, gezellig! Je kon ons ook regelmatig vinden op één van de vele terrasjes met een wijntje, heerlijk eten of een ijsje. Jammie!

Toch wil ik nog graag een keer terug naar de stad. Het is alweer 3 jaar geleden en ik kan me niet alles meer tot in de mooiste details herinneren (stom!). Daarnaast ben ik ook benieuwd naar het Rome waar het niet zo toeristisch is.

Ben jij wel eens naar Rome geweest?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s