6 tips bij een hittegolf

Na lang wachten mogen wij dan eindelijk zeggen dat we lekker weer krijgen in Nederland. Hoewel we vorige week het gevoel hadden dat we in de herfst waren beland, wordt er nu zelfs gezegd dat er een hittegolf aan komt deze week! Ik geef je 6 tips om de hittegolf in Nederland te overleven.

zon-449x300

  • Drink veel en eet gezond! Drink het liefst water of een ander lekker verkoelend drankje en minimaal 3 liter per dag. Vermijd koffie, thee en alcohol zoveel mogelijk. Dit verhoogt de kans op uitdroging. Let ook op je voedsel, door het warme weer bederft dit veel sneller.
  • Vermijd de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur en zorg dan voor zo min mogelijk inspanning. Niet voor niets houden ze in warme landen rond deze tijd een siësta. Moet je toch een zware inspanning doen? Doe dit dan zo vroeg mogelijk op de dag.
  • Ga je toch de zon in? Dan is insmeren met een hoge factor heel belangrijk!
  • Zoek verkoeling. Ga binnen (eventueel met ventilator of airco) zitten, ga naar het zwembad of strand, dep je polsen en hals regelmatig met water of spuit jezelf regelmatig nat met een plantenspuit. Gewoon op het terras zitten in de schaduw kan natuurlijk ook ;-).
  • Laat de warmte niet in je huis. Houd je huis koel door ramen en deuren dicht te laten, het liefst met de gordijnen (en eventueel lamellen o.i.d.) dicht.
  • En ook niet onbelangrijk.. Probeer toch een beetje van het warme weer te genieten!
Advertenties

2 gedachtes over “6 tips bij een hittegolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s